Kampen mod sult og fattigdom nytter

Gæsteblogger: Nikoline Preisler Jensen, praktikant hos FN’s Fødevareprogram (WFP)

Den 12. september startede tidligt om morgen kl. 06.00, da jeg sammen med de andre praktikanter fra FN’s Fødevareprogram (WFP) skulle mødes på Trianglen for at uddele Verdens Bedste Nyheder-aviser og juice. Det var Verdens Bedste Nyheder (VBN), som arrangerede dagen.

De er et initiativ under FN, Danida og de danske udviklingsorganisationer, der formidler de positive historier og fremskridt, der sker i udviklingslandene. Jeg valgte derfor at deltage for at viderebringe de gode nyheder fra udviklingslandene og markere, at kampen mod sult og fattigdom nytter!

Jeg var udstyret med en VBN trøje, WFP kasket, VBN-aviser, juice og mit gode humør, og så gik jeg ellers i sving med at uddele alle de gode nyheder. Jeg blev mødt med mange smil og glade mennesker, som var nysgerrige og glædeligt modtog en avis og en juice. Selv de mennesker, som cyklede forbi i en fart greb ud efter aviserne.

Nogle af de gode nyheder jeg overbragte fra udviklingslandende var at:

– 17.000 færre børn om dagen dør i 2014 end i 1990
– 90 % af verdens befolkning slukker i dag tørsten i rent vand
– 3,1 mio. færre hektar skov bliver fældet årligt på globalt plan
Det må siges at være gode nyheder og et bevis på at udviklingsbistanden hjælper!

Flere fortalte mig også, at vi gjorde et vigtigt stykke arbejde. De delte min holdning om, at det er vigtigt at få de gode historier formidlet ud til de almene danskere, politikere, journalister og meningsdannere, for at vise at bistandskronerne er en god investering til at hjælpe verdens fattigste til et værdigt liv uden sult og fattigdom.

Mange havde også allerede hørt om kampagnen, og vidste at VBN sammen med 100 andre organisationer og politikere ville stå på gaden den dag. En af grundene til at så mange kendte til kampagnen skyldes, at vi har været gode til at skabe synlighed via sociale medier så som på Twitter og Facebook.

Jeg havde en fantastisk morgen. Vi stod mange timer og delte nyheder ud, og hver en time var det værd – og hvem ved, måske var det dig jeg gav en VBN-avis og juice til?
Jeg håber, at denne dag kan ændre nogle af de negative holdninger, der er til udviklingsbistanden. Jeg kan derfor ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at vi skaber synlighed om, at udviklingssamarbejdet virker, og at vi som almene danskere kan være med til at skabe denne synlighed.
For hvis man vil have noget ændret her i verden, så skal man handle.

Foto: Anja Bergersen, WFP

Foto: Anja Bergersen, WFP

Glæd dig til næste gang Nikoline er gæsteblogger her på bloggen, hvor hun fortæller om sin praktik i FN’s Fødevareprogram.

Categories: Verdens Bedste Nyheder | Tags: , , , , , , , , | Skriv en kommentar

Indlæg navigation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.