Bob har tabt sit hjerte til Kenya og børnene

– Jeg arbejder frivilligt, fordi jeg ganske enkelt ikke kan lade være.

Bob Gam Gaasdahl var i Kenya med Jambo Shule for første gang i januar 2015.

Bob Gam Gaasdahl var i Kenya med Jambo Shule for første gang i januar 2015.

Bob Gam Gaasdahl er frivilligt bestyrelsesmedlem hos Jambo Shule. Jambo Shule er en lille velgørende forening, der arbejder for at sikre skolegang for forældreløse og udsatte børn og unge, primært i Kawangwareslummen, Nairobi, Kenya.

I Kenya er der officielt fri skolegang i grundskolen, men da børnenes familier selv skal finansiere skoleuniform og bøger, afholder det desværre de fattigste børn fra at gå i skole. Derfor hjælper Jambo Shule bl.a. seks børn i Kisii-distriktet med at komme på kostskole.

”Vi adskiller os fra andre andre organisationer, fordi vi selv for egne midler rejser ned til Kenya en gang om året og betaler for projekterne, så der ikke er nogle penge, der går til spilde på fordyrende mellemled.” forklarer Bob. Jambo Shule har ingen husleje og alle i Danmark og Kenya arbejder frivilligt. Hermed kan flest mulige penge gå direkte til børnene.

Bob Gam Gaasdahl

Det frivillige arbejde
Bob har været engageret i Jambo Shule i lidt over to år: ”Jeg arbejder frivilligt, fordi jeg ganske
enkelt ikke kan lade være. Jeg har tat mit hjerte til Kenya og børnene. Det giver mig meget at give igen. Følelsen af, at jeg gør det helt rette. Det er sundt for alle mennesker at tænke lidt på andre end en selv, som især danskere er gode til. Og så får jeg jo en masse kærlighed tilbage.”

I forbindelse med sit frivillige arbejde, hvor Bob både søger fonde og arrangerer fundraisings arrangementer har han også været en tur i Kenya.

”Da jeg var i Kenya i januar 2015, kunne jeg mærke, at det var det helt rigtigt at bruge min tid på. Jeg følte mig hjemme lige med det samme. Det der gjorde størst indtryk var nok, hvor glade børnene var og taknemmelige for hjælpen. I vesten er der ofte et skræmme billede af Afrika, som kun viser elendighed og triste, mørke øjne. Det var ikke det Afrika, jeg så. Selv ikke i de fattigste dele af slummen.” husker Bob og smiler ved minderne.

Når Jambo Shule er i Kenya bliver der på knap 14 dage delt lidt under 350 slikkepinde ud til glade børn og barnlige sjæle.

Når Jambo Shule er i Kenya bliver der på knap 14 dage delt lidt under 350 slikkepinde ud til glade børn og barnlige sjæle.

Bob rejser til Kenya igen i januar 2016

Bob rejser til Kenya igen i januar 2016

Velgørenhedsbanko
Hvert efterår afholder Jambo Shule et velgørenhedsbanko, hvor overskuddet går til deres projekter i Kenya. ”Bankogaverne er sponsoreret og nogle få hjemkøbt fra Kenya. Vi får lov at holde det på en cafe inde i byen. Det er altid en hyggelig dag og man får snakket med nye og gamle medlemmer af foreningen.” fortæller Bob.

Bob vil helt klart anbefale andre også at arbejde frivilligt, men det kræver, at man har overskuddet til det. ”Der ligger meget arbejde i at være bestyrelsesmedlem hos Jambo Shule. Man har travlt hele året med at skaffe midler til projekterne. Det skal man tænke over inden, så man ikke går halvt hjertet ind i det.” pointerer Bob, som netop er syv uger i Kenya.

Hvis du gerne vil engagere dig i Jambo-Shule, så kan du kontakte dem via deres hjemmeside eller Facebook.

Categories: Personlige beretninger | Tags: , , , , , | Skriv en kommentar

Indlæg navigation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.