Frivilligt arbejde i Nepal

– “De landsbybeboere der modtog læsebriller blev meget glade. For mange er det nemlig for dyrt at købe deres egne briller.”

Bindiya

Bindiya er uddannet social og sundhedshjælper.

Bindiya er født og opvokset i Nepal, men kom til Danmark i 2007 sammen med sin mand.
”I Nepal tænkte jeg tit, at jeg gerne ville arbejde frivilligt, men jeg gjorde aldrig noget ved det. Dengang var internettet i Nepal dyrt og langsomt, så det var svært at overskue.  Da jeg kom til Danmark, hvor internettet er let tilgængeligt blev det meget lettere at søge informationer . Herudover er der også flere fonde I Danmark og derfor kan gode intentioner lettere blive finansieret”.
Bindiya stødte på organisationen: ”Jysk landsbyudvikling i Nepal”, som er en organisation, der har til formål at starte og gennemføre udviklingsprojekter i Nepal.

Sundhedsholdet 2012

Sundhedsholdet 2012

I 2012 blev det muligt for Bindiya at rejse til Nepal sammen med tre andre for at arbejde frivilligt i byen Madi, som ligger i den sydlige del af Nepal nær Indien.
Inden afrejse var der en del forberedelse i Danmark. ”Sundhedsholdet 2012”, som Bindiya var en del af, mødtes flere gange for at lærer hinanden at kende, planlægge deres fokusområder og høre om ”Sundhedsholdet 2011´s” erfaringer. I gruppen var der stor enighed om, at hovedemnerne i årets sundhedsprojekt skulle være sundhedsfremme og forebyggelse.
”Det var på et af disse møder, at ideen om at indsamle brugte læsebriller opstod.” fortæller Bindiya. ”Med hjælp fra venner og kollegaer indsamlede vi over 500 par læsebriller med forskellige styrker , som vi tog med til Nepal. Projektet blev en kæmpe succes. Alle landsbybeboerne fik lavet en synsprøve inden de modtog et par briller, så vi var sikre på, at de fik den rigtige styrke. Dem der modtog læsebriller blev meget glade. For mange er det nemlig for dyrt at købe deres egne briller.”

Briller til alle

Bindiya arbejdede frivilligt i Nepal i fem uger, hvor hun besøgte tre forskellige landsbyer. Her underviste hun skolebørnene i hånd- og mundhygiejne, og lavede praktiske øvelser med dem i omhyggelig håndvask og hjælp til tandbørstning. Efterfølgende fik alle eleverne udleveret et stykke sæbe og en tandbørste, som de kunne tage med hjem.

Bindiya synes det var en rigtig god beslutning at arbejde frivilligt, selvom Nepals fattigdom kom meget tæt på. Da hun selv boede i Nepal boede hun i byen i et middelklassehjem, og havde derfor aldrig oplevet  landsbybeboernes ringe vilkår. ”Folk i landsbyerne smilede altid. De lever ud fra hvad de nu har, og har ikke de store forventninger til boligforhold og lignende. De har jo aldrig prøvet andet.” 

Bindiya lavede praktiske øvelser med børnene i omhyggelig håndvask.

Bindiya lavede praktiske øvelser med børnene i omhyggelig håndvask.

Ud over en kæmpe oplevelse har turen til Nepal også medført at Bindiya hviler mere i sig selv.
”Jeg er kommet tættere på andre mennesker og er ikke længere så genert. Så længe man gør et eller andet for andre mennesker, så er det bedre end ingenting.” smiler Bindiya, der har formået at gøre en kæmpe forskel for landsbyernes beboere.
”Sådan noget skal man opleve.” mener Bindiya, der helt klart vil anbefale andre at rejse ud og arbejde frivilligt. Vil du vide mere om ”Jysk landsbyudvikling i Nepal” så læs mere på deres hjemmeside her. 

 

 

Categories: Frivilligt arbejde i udlandet, Personlige beretninger | Tags: , , , , , , | Skriv en kommentar

Indlæg navigation

Skriv en kommentar

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.